ВАЖЛИВО

На Харківщині підозрюють трьох поліцейських у побитті фермерів

11.02.2021 07:21
unnamed

За інформацією слідчих ДБР, у вересні 2020 року троє співробітників поліції застосували фізичну силу до фермерів, які у полі ремонтували комбайн. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, пише  agronews.ua.

Вимагаючи надати документи на поле і техніку, правоохоронці почали використовувати задушливі прийоми та наносити потерпілим удари по тулубу.

Надалі вони обмежили громадянам можливість пересування, визначивши ділянку, за яку ті не могли виходити. Однак, права та обов’язки затриманим особам не повідомлялись, протоколів затримання чи будь-яких інших процесуальних документів про затримання складено не було.

Таким чином, троє співробітників поліції підозрюються у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура. Оперативний супровід – ДВБ Нацполіції України.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: