НОВИНИ

На Харківщині головного інспектора митниці осудили на 6 років позбавлення волі за вимагання хабара

29.07.2020 17:02
IMG_3312-1-696x464

Прокуратурою Харківської області в суді підтримано публічне обвинувачення стосовно головного державного інспектора митного поста «Пісочин» за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, поєднаного з вимаганням. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

Ленінським районним судом м. Харкова йому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах, в тому числі органах Державної митної служби, строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна.

За даними слідства, у 2016 році головний державний інспектор митного поста «Пісочин», використовуючи своє службове становище, вимагав неправомірну вигоду за незастосування безпідставних додаткових заходів контролю, за непритягнення до адміністративної відповідальності за штучно створені ним порушення митних правил, а також за безперешкодне митне оформлення товарів.

Всього посадовець отримав понад 300 тис. грн неправомірної вигоди.

На цей час вирок не набув чинності. Прокуратурою готується апеляційна скарга у зв’язку з невідповідністю м’якості покарання скоєному злочину.

Нагадаємо, Кабмін призначив нового заступника міністра Мінекономіки.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: