НОВИНИ

На кадастровій карті України з’являться дані про зрошувальні системи

12.09.2021 14:12
unnamed (1)

Наразі підписання Президентом України Закону України № 5202-д, програма розвитку зрошувальних систем має запрацювати вже в 2022 році. Про це під час наради щодо удосконалення законодавства та розробки заходів з відновлення зрошувальної інфраструктури України повідомив заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

Участь у заході взяли представники міністерства, Державного агентства водних ресурсів України, Державного агентства рибного господарства України, Інституту водних проблем і меліорації НААН, Міністерства фінансів України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Міністр аграрної політики Роман Лещенко насамперед зазначив, щодо прийняття в першому читанні законопроекту № 5202-д про створення об’єднання водокористувачів (ОВК) є надзвичайно важливим кроком в впровадженні реформи зрошення, яка вже має чітку дорожню карту.

“Однією з головних ідей Закону є недопущення утворення монополії на водні ресурси та інфраструктуру, а також прозоре й справедливе тарифоутворення”, — підкреслив міністр.

Також законопроект передбачає:

  • створення об’єднання водокористувачів (ОВК);
  • передачу їм в управління частини меліоративної інфраструктури;
  • створення правової бази для інвестицій у меліорацію та спрощення адміністративних процедур щодо будівництва й експлуатації меліоративних мереж та об’єктів.

Як зазначили учасники наради, на сьогоднішній день за офіційними статистичними даними в Україні обліковується 5485,3 тис.га меліорованих, у тому числі 2178,3 тис.га зрошуваних і 3307,0 тис.га осушуваних земель, із них фактично поливається біля 540 тис. га, а водорегулювання здійснюється на площі менше 300 тис.га.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: