НОВИНИ

На Івано-Франківщині реабілітовано та випущено на волю більше 200 диких тварин

10.09.2020 09:02
https://agronews.ua/

Центр реабілітації диких тварин при Галицькому національному природному парку діє з 2007 року. За час функціонування Центру загалом доглянуто, реабілітовано та випущено у дику природу 223 тварини 43 видів, 10 з яких (7 видів) занесені до Червоної книги України. Про це повідомляє пресслужба Галицького НПП, пише agronews.ua.

За час роботи Центру найбільше підготовлено і випущено на волю білих лелек – понад 60. Також науковці Парку доглянули, надали необхідну допомогу, а після реабілітації випустили у дику природу 49 боривітрів звичайних, 13 канюків, 11 серпокрильців чорних; 10 лисиць; 7 сов вухатих; крижнів та вивірок звичайних, їжаків, лебедів-шипунів і болотяних черепах;зайців сірих, чорних лелек, яструбів великих та малих, лунів очеретяних, сичів хатніх, круків, граків, гагар чорношиїх, котів лісових, куниць кам’яних та ін.

Процеси випуску тварин задокументовані відповідними протоколами, фото- та відеоматеріалами. Значну частину звірів та птахів утримують пожиттєво через каліцтво або високий ризик смертності після випуску у дику природу.

Щоб забезпечити належний рівень захисту здоров’я диких тварин та санітарний стан, у Центрі реабілітації та реінтродукції диких тварин діє кормоцех, кухня для приготування їжі, а також ветеринарна кімната, де проводять терапевтичне і хірургічне лікування диких тварин.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: