НОВИНИ

На Івано-Франківщині подружжя розводить екзотичних птахів

08.01.2019 14:50

Андрій Захарів, 37-річний підприємець, інженер за освітою, разом із дружиною Мар’яною започаткували вигідний бізнес на розведенні та продажі фазанів. У селах Вікняни та Кутище Тлумацького району Івано-Франківської області вони збудували вольєри для утримання екзотичних птахів. Про це повідомляє еxpres.online.

Раніше подружжя розводило курей та кролів, проте 5 років тому спробували вирощувати фазанів.

«Почалося все з того, що чоловік купив фазана та павича, бо хотів, щоби біля хати «екзотика бігала». Птахи нам так сподобалися, що вирішили їх розводити», — каже 36-річна Мар’яна, біологиня за фахом.

У Вікнянах фермери мають вольєр площею 600 квадратних метрів. У ньому вільно ходять сотні фазанів. А тих птахів, що живуть родинами, тримають в окремих дерев’яних клітках із тонкою сіткою.

«На кожного птаха має бути не менше одного квадратного метра простору», — пояснює Андрій Захарів.

«Купувати дорослих фазанів дорого. Дешевше придбати яйця (від 15 до 170 гривень за штуку), покласти під гуску чи індичку або в інкубатор і через 23 — 28 днів мати пташенят», — розповідає пвідприємець.

Захаріви продають фазанів для розведення у міні-зоопарки, що біля туристичних садиб. І лише зрідка — на м’ясо.

Птах найдешевшої породи вартує у середньому 250 гривень. Найдорожчих — 2 — 2,5 тисячі. За рік господарі продають 50 — 70 фазанів.

Цінне і фазаняче пір’я. Пір’їна з хвоста королівського фазана коштує 70 — 100 гривень.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: