ВАЖЛИВО

На Івано-Франківщині переселенці будують відкриту ферму

11.02.2021 10:30
4

Переселенка з Донбасу Ольга Олейніченко планує створити відкриту молочну ферму на своєму подвір’ї у селі Лисець поблизу Івано-Франківська. Для цього сім’я хоче придбати ще кілька кіз і можливо розширити земельну ділянку. Про це повідомляє Суспільне Карпати, пише agronews.ua.

Ідея полягає в тому, що будь-хто може приїхати до обійстя і провести час на природі з домашніми тваринами. Це і відпочинок для відвідувачів, а також допомога для господарів.

“Ми будуємо козятник. Треба докупити кіз, щоб максимально мати свою молочну продукцію. Ферма – це гучно сказано, бо ділянка не така велика, але частково це можливо”, – розповіла Ольга Олейніченко.

Часті відвідувачі господи не створюватимуть дискомфорт для сім’ї, розповідає жінка. Адже в дім ніхто заходити не буде – лише чисте повітря і перебування з тваринами. Це буде невеличка зона, обладнана для відпочинку.

Будинок, у якому живе Ольга, збудували своїми руками. Все почалося з модульної будівлі, згодом її добудували – зараз це каркасний будинок на колесах.

“Як влітку, так і взимку дім готовий до проживання. Підведене світло, є вода, самостійно зробили септики для каналізації”, – зазначила жінка. При низьких зимових температурах у будинку тепло.

Дім своїми руками став альтернативою орендованим квартирам в Івано-Франківську, за які доводилося немало платити. Тому сім’я вирішила зробити, як каже Ольга Олейніченко, “вибір без вибору”.

“Чоловік все робить своїми руками – тому це знижує вартість цього будинку для нас. Ті кошти, які би сплачували за оренду житла, тепер можна вкладати у свій дім”, – розповіла вона.

Нагадаємо, що в супермаркетах України з’являться вертикальні ферми для вирощування зелені.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: