НОВИНИ

На Хмельниччині затримано директора КП за привласнення 3,7 млн грн

20.07.2021 10:30
Foto-zradnik-1

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції задокументували протиправну діяльність директора одного з комунальних підприємств Хмельницького та його підрядника зі столиці, в результаті злочинних дій яких було привласнено 3,7 млн гривень бюджетних коштів.  Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Хмельницької області, пише agronews.ua.

Обом посадовцям наразі оголосили про підозру. Директорові  хмельницького комунального підприємства – за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Відповідальність за такого роду кримінальне  правопорушення передбачена ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. А керівнику столичного товариства – за фактом привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Як з’ясували поліцейські, у грудні 2019 року комунальне підприємство уклало договір підряду про виконання реконструкції системи знезараження питної води на одній із вулиць міста Хмельницького вартістю майже 11,7 млн грн. у якості підрядника обрали столичне товариство, яким під час встановлення устаткування вартість обладнання була свідомо завищена на 3,7 млн грн.

Наразі вирішується  питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, що на Херсонщині виявлено плантацію коноплі вартістю понад 10 млн гривень.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: