НОВИНИ

На Хмельниччині виявили звалище львівського сміття

17.06.2021 13:02
svalka-musora-1

На телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення від жительки смт. Летичів Хмельницького району про те, що в ніч з 13 на 14 червня на територію населеного пункту заїхали вантажні автомобілі зі сміттям. Про це повідомляє пресслужба регіональної ДЕІ, пише agronews.ua.

З метою перевірки зазначених фактів та оперативного реагування на звернення, спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області проведено обстеження, за результатами якого було виявлено три насипи побутового сміття різного морфологічного складу (поліетилен, папір, скло, ПЕТ-пляшка, харчові відходи тощо), що було розосереджено на земельній ділянці розташованій за межами смт. Летичів у напрямку с. Суслівці. Загальний об’єм несанкціоновано видалених  твердих побутових відходів становить близько 2 тис. м3.

За попередніми даними, сміття прибуло з Львівської області вантажними автомобілями, що належать ТзОВ «ОЛ-ТРАНС СЕРВІС». Походження сміття підтверджують знайдені уривки цінників та чеків.

З метою визначення кількісних та якісних показників забруднення земельної ділянки спеціалістами Інспекції відібрано проби ґрунту. Крім того, вживаються заходи щодо розрахунку шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення (забруднення) земельної ділянки.

Нагадаємо, що на Харківщині заробляють на смітті.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: