НОВИНИ

На Хмельниччині порушники незаконно виловили 200 кг риби

14.09.2021 09:31
fish_in_nets

10 вересня 2021 року під час рейду Відділом оперативної роботи Держрибагентства викрито грубе порушення правил рибальства. Про це повідомляє ДАМРГУ, пише agronews.ua.

Громадяни здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою заборонених знарядь – 8 сіток.

У результаті незаконних дій вони впіймали 200 кг риби: лящ – 272 екз., плітка – 46 екз., судак – 13 екз., білизна – 4 екз., по 1 екз. сома, сазана, товстолоба, а також 23 екз. вирезуба причорноморського, який занесений до Червоної книги України.

Інцидент стався на р. Дністер, поблизу смт Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 334 724 грн.

На осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 та ч. 2 ст. 90 КУпАП. Також за вказаним фактом Національною поліцією у Хмельницькій області розпочато досудове розслідування, передбачене ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Заборонені знаряддя лову, два човни, автомобіль та незаконно добуті водні біоресурси вилучено у рамках кримінального провадження.

Крім того, за отриманою оперативною інформацією, вказана протиправна діяльність можливо відбувалася під мовчазною згодою невстановлених службових осіб деяких контролюючих органів. Наразі вирішується питання щодо інформування органів Державного бюро розслідувань для відповідного реагування.

Нагадаємо, що В Україні зміняться правила торгівлі в інтернеті.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: