НОВИНИ

На Хмельниччині побудують новий інноваційний олійний завод

20.06.2021 16:18
shutterstock_72482233_1

У місті Городок Хмельницької області планують відкрити новий завод з переробки олійних культур. Потужність заводу становитиме 620 тис. тонн переробки соняшнику на рік і 264 тис. тонн сої. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

На новому заводі буде застосована інноваційна технологія переробки олійних, яка була розроблена на заводі «ПОТОКИ» в Дніпрі і вже зарекомендувала себе. За унікальною технологією в Дніпрі виробляють новий продукт для кормової індустрії – високопротеїновий соняшниковий концентрат Proglot. Продукт вийшов на ринок лише на початку 2020 року, але вже став популярним на внутрішньому ринку, а також успішно експортується до Туреччини, СНД і країни Європи.

Зараз нова технологія використовується тільки на соняшнику, але майбутній ОЕЗ в Хмельницькій області вперше почне застосовувати цю технологію і для переробки сої.

Так само, як і при дніпровському заводі, при новому підприємстві побудують біоелектростанцію. Вона буде працювати на пелетах з лушпиння соняшника. Потужність біоТЕС становитиме 20 мегават, що зробить її однією з найпотужніших в Україні електростанцій на біопаливі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: