Мікрозелень для посадки фермерка Леся Дячок вирощує у спеціальних лотках. Розповіла, що з чоловіком проходили навчання вдома: “На кухні вчилися, пробували вирощувати мікрозелень. Щось замочували в якісь лоточки”. Про це повідомляє Суспільне Поділля, пише agronews.ua.
Зараз фермерка вирощує мікрозелень в орендованому приміщенні площею 70 квадратних метрів. Насіння для зелені, каже, має власне: “Зараз ми вирощуємо суто українські рослини, які люди знають, як застосовувати. Це, наприклад, горох, соняшник, гречка, пшениця, редиска зелена і рожева, капуста двох видів – зелена і фіолетова, кінза, розторопша”.
12 культур мікрозелені, розповідає Леся Дячок, вирощують на фермі. З мікропшениці почали виробляти сік: “Вітграс. Дехто думає, що це спеціальний сорт пшениці, з якої можна робити напій. Але, насправді, це сік з зелених пагонів пшениці, який науково так і називається – вітграс”.
Нещодавно на конкурсі підприємців, розповідає фермерка, за друге місце отримали 125 тисяч гривень. На ці гроші родина планує купити додаткове обладнання для виготовлення соку з мікрозелені.