ВАЖЛИВО

На Херсонщині засуджено бухгалтера одного з фермерських підприємств

20.07.2021 12:30
6c8c6e8469154bbdee64e749a4a65731_L

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Білозерського відділу Олешківської окружної прокуратури судом визнано винним 45-річного чоловіка у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Про це повідомляє Прокуратура Херсонської області, пише agronews.ua.

Прокурором доведено, що у 2017 році засуджений, працюючи головним бухгалтером одного з фермерських господарств, зловживаючи своїми службовими обов’язками, незаконно створив у відповідній програмі платіжні доручення за нібито виконані цивільно–правові угоди, які, підписав керівник не усвідомлюючи протиправність дій працівника.

Як наслідок, зловмисник заволодів понад 200 тис. грн, перерахованими на рахунок його співмешканки. За результатами розгляду кримінального провадження та наданих прокурором доказів Білозерським районним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким колишнього посадовця господарства засуджено за ч. 2 ст. 191 КК України та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з адміністративно-господарчими функціями строком на 1 рік.

Нагадаємо, що на Запоріжжі сільгосппідприємство провело аферу на суму 4,6 млн грн.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: