НОВИНИ

На Херсонщині вирощують нові сорти динь

07.07.2021 16:03
3423_0_s-728x428

Для Херсонщини баштанні культури – це особиста візитівка, котра завжди підвищує споживчий попит і, відповідно, ціну на товар. Напевно, на ринках різних куточків України всі бачили написи типу: “помідори, Херсон” або “кавуни херсонські”. Для продавців – це гарантоване привернення уваги покупців та, свого роду, “знак якості” продукту. Про це повідомляє UHBDP, пише agronews.ua.

А, враховуючи, що сонячних днів на Херсонщині не менше, ніж, наприклад, в Узбекистані, наші фермери готові гідно “позмагатися” у вирощуванні споконвічної узбецької продукції – солодких та ароматних динь.

Члени групи Новософіївка не перший рік займаються вирощуванням кавунів та динь, мають своїх постійних покупців, але цього року вперше почали вирощувати нові сорти баштанних, а саме три нових сорти динь: Месура F1, Портенто F1 та Бравура F1.

“Це нові гібридні сорти динь, вони скоростиглі (період дозрівання скаладає близько 75-85 днів), стійкі до різних шкідників, добре транспортуються та мають довготривалий термін зберігання після збору (більше 14 днів) без втрати товарного вигляду. Ці сорти мають дуже цікавий зовнішній вигляд у порівнянні зі звичними сортами динь, а також гарні смакові властивості”, – розповідає Оксана Попик, яка разом з іншими членами групи виробників з Новософіївки займається вирощуванням овочів та баштанних культур.

Група фермерів сподівається, що нові сорти забезпечать їм більш високий дохід та будуть користуватися попитом у населення.

“Якість нового врожаю динь та його споживчу привабливість ми плануємо перевірити на курортах рідної Херсонщини. Якщо відпочиваючі українці схвалять нашу нову продукцію, вже наступного року ми заплануємо збільшення площ під баштанними”, – каже пані Оксана.

Нагадаємо, що фермери представили нові сорти суниці садової.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: