НОВИНИ

На Херсонщині вилучили тону елітного алкогольного фальсифікату

24.11.2021 11:33
936baeef_resizedscaled_1020to574

Оперативники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області спільно з працівниками управління превентивної діяльності та слідчими обласного главку поліції викрили двох херсонців, які незаконно торгували елітним алкоголем відомих виробників без акцизних марок. Вартість вилученого  фальсифікату становить близько 500 тисяч гривень. Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

Поліцейські встановили, що двоє мешканців обласного центру, віком 35 та 68 років, які не знайомі між собою, налагодили торгівлю елітної алкогольної продукції сумнівного походження за місцем свого мешкання. Фальсифікований алкоголь зловмисники збували вроздріб мешканцям міста.

Вчора, 22 листопада, працівники УСР спільно зі слідчими обласного главку поліції та дільничними офіцерами поліції за процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури задокументували злочинну діяльність чоловіків. Під час обшуків за однією з адрес довелось залучати працівників ДСНС, щоб відкрити підвальне приміщення. Загалом поліцейські вилучили близько 500 літрів спиртовмісної продукції в упаковках «бег-ін-бокс» невідомого походження, понад 700 пляшок елітного алкоголю, на яких були відсутні марки акцизного податку встановленого зразка, а також близько 400 безакцизних пачок тютюнових виробів для кальяну.

Все вилучене відправлене  на експертизу. Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» проводить слідче управління ГУНП в Херсонській області. Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. 

Читайте також: В Україну йде потужна снігова хвиля.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: