НОВИНИ

На Херсонщині викрито браконьєрів в акваторії Нижньорогачицького лиману

07.06.2021 19:11
v-luganskoi-oblasti-rybak-brakoner-nalovil-na-138-tysjach-uscherb

6 червня в рамках проведення операції «Нерест» працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського райуправління викрили два факти браконьєрства в акваторії Нижньорогачицького лиману Каховського водосховища. За обома фактами відкриті кримінальні провадження. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

Так, близько третьої ранку, водні поліцейські побачили двох громадян на гумовому човні. Чоловіки, незважаючи на нерестову заборону, здійснювали браконьєрський вилов риби. Для видобутку водних біоресурсів вони використовували місинові сітки довжиною 400 м. В сітках у  правопорушників знаходились  сріблясті карасі, молодь ляща, коропи та окунь. Своїми діями зловмисники завдали збитків державі на суму близько 7 тисяч гривень.

Далі, близько четвертої ранку, під час подальшого патрулювання в акваторії Нижньорогачицького лиману поліцейські побачили на березі двох чоловіків, які вивантажували з плавзасобу мішки. Під час перевірки виявилося, що в мішках знаходяться близько 200 екземплярів сріблястого карася, а також півтора десятки інших видів риб. Також у чоловіків правоохоронці вилучили 5 місинових сіток довжиною 250 метрів. Завдана природному середовищу шкода становить майже 6 тисяч гривень.

За словами начальника поліцейського підрозділу Максима Жаркова, водні поліцейські передали правопорушників, два човни та улов слідчо-оперативній групі. За двома фактами браконьєрства відкриті кримінальні провадження за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Нагадаємо, що на Миколаївщині виявлено браконьєрів з червонокнижним уловом.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: