НОВИНИ

На Херсонщині відвернули загрозу масштабної екологічної катастрофи

27.03.2022 17:04
b7b4836b6cfbe5397648d70119a02464

На Херсонщині вдалося відвернути загрозу масштабної екологічної катастрофи. Тут «знешкодили» найбільшу в області птахофабрику у селі Східному, де утримували три мільйони голів курей. Через неможливість підвозити корми їх не стало чим годувати, а на додачу окупанти ще й розікрали транспорт підприємства. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Тож волонтери та місцеві громади кілька тиждень невеличкими партіями вивозили яйця й биту птицю, влаштовуючи її роздачу у обласному центрі й сусідніх селах. Зрештою, яйця до споживачів дійшли усі, а от частина курей таки загинула, повідомив голова Музиківської територіальної громади (до її складу входить село Східне) Олександр Лейбзон.

Та якщо «загроза від курей» минулася, то небезпека епідемії кишкових захворювань для людей зберігається. Адже у Східному через обстріли пошкоджені лінії електропередач, а через це не можна запустити електронасоси для подачі питної води. Її немає вже місяць!

Є, щоправда, мілкі ставки на околицях, але застійна вода в них придатна тільки для технічних проблем. Пити її небезпечно навіть після кип’ятіння, тим більше у спеку. А до спеки залишилося недовго: вдень температура на півдні України вже перевищує десять градусів Цельсію.

Читайте також: Стало відомо, хто в Україні невдовзі отримає підвищену пенсію.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: