АГРОРЕГІОНИ

На Херсонщині відкрили продовольчий банк

11.02.2022 16:02
630_360_1644400601-151

У Херсоні відкрили продовольчий банк «Тарілка», де почали формувати пакунки для нужденних. Громадські активісти закликають до співпраці власників магазинів та виробників харчової продукції. Про це розповіла активістка громадської організації «Тарілка – Херсон» Анастасія Онищенко. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Адміністрація Центрального ринку надала нам приміщення, де ми формуємо продуктові набори. Наразі ми збираємо лише десять продуктових наборів на тиждень. На жаль, поки що так працювати, як працюють у львівській «Тарілці», у нас не виходить. Ми звернулися до 40 магазинів, підприємств – виробників харчової продукції (щодо співпраці – ред.), відповіді поки що не отримали», – розповіла Онищенко.

Проте, за її словами, наразі вже відбуваються перемовини з компанією, яка виробляє молочну продукцію.

Нині продуктові набори формуються за рахунок волонтерів. У пакунки входять лише продукти довгострокового зберігання – макаронні вироби, олія тощо. Що стосується мінімізації органічних відходів (це ще одна мета «Тарілки»), то тут наразі у Херсоні зрушень немає, адже саме для цього потрібна добра воля власників магазинів та підприємств, що передаватимуть продукти на межі терміну придатності, зазначила громадська активістка, яка навчалася організації роботи продовольчого банку в львів’ян.

Також, за її словами, для потреб нужденних власники можуть передавати товари, де, наприклад, пошкоджена упаковка, зім’ята банка, але самі продукти гарної якості.

Долучитися до проєкту можна через сторінку громадської організації у соцмережі, додала Онищенко.

Потреба у такому проєкті у Херсоні є, адже вже сформований список нужденних, у якому близько 800 чоловік.

Читайте також: В Україні проведуть вебінар для керівників громад щодо Закону № 5600.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: