НОВИНИ

На Херсонщині сім’ї атовців будують незвичайний бізнес

30.09.2021 18:32
oUX5M9uz2pEont1__1564661710_613x445_3_0

У кожного об’єднання, групи є своя історія створення, не схожа на іншу, але завжди орієнтована на сподівання та мрії усіх її членів. З такими мріями і сподіваннями була створена i група Ветерани Новософіївки. Його лідеркою стала тендітна, молода дівчина Олена Кузнець. Про це повідомляє uhbdp.org, пише agronews.ua.

Почалося все з того, що Олена разом з чоловіком вирішили залишитися у селі та розвивати фермерський напрямок. В їх рідному селі Новософіївка Голопристанського (нині Скадовського) району Херсонської області здавна  вирощують моркву та редис. Знання та досвід із вирощування, який накопичили жителі села, є безцінним, тому вибір подружжя впав саме на ці культури.

Події на сході країни змусили внести корективи в розмірене життя сім’ї, яка поступово розвивалась у фермерствi. Сергій, чоловік Олени, не зміг залишатись осторонь подій, якi розгортались на сході, i вирішив разом з другом Максимом Ільїним йти на захист своєї країни. Вже під час служби вони ближче познайомилися  ще із одним односільчанином Денисом Малицею. Разом чоловіки мріяли про повернення на рідну землю та можливість займатися сільським господарством. Але так склалося, що жінки вирішили не відкладати можливості такої взаємодії до кращих часів і об’єдналися в групу для вирощування овочів.

Так і з’явилась група «Ветерани Новософіївки», де жінки, продовжили будувати бізнес, розпочатий Сергієм та Оленою Кузнець. Без допомоги чоловіків їх середній робочий день тривав не менше 15 годин,  це була тяжка ручна  праця. Тому, коли  з’явилась можливість взяти участь у грантовому конкурсі від UHBDP, група, не роздумуючи, подали заявку.

I ось вже на початку серпня група отримала нову техніку. Це невеликий, але потужний мiнi-трактор разом із обладнанням для обробки землі. I що дуже важливо, таким трактором зможуть керувати не тільки чоловіки, але i жінки. Використання міні-трактору полегшило роботу жінок, з’явився вільний час для сім’ї та дозвілля. Цього сезону група виростила майже 50 тонн овочів.

Ще роблячи перші кроки в агробізнесі, Сергій сконструював мийку для овочів, яка змогла підвищити вартість вирощеної продукції. Зараз, використовуючи потужність міні-трактора, Сергій обладнав для групи пристрій для подрібнення насіння. Зазвичай подрібнення насіння займало у виробників близько 2-х тижнів, тепер вистачає 2-х днів для підготовки посівного матеріалу.

Нагадаємо, що Оприлюднено оновлені ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: