НОВИНИ

На Херсонщині посуха розпалює справжні війни за воду

17.04.2021 16:26
desert_glass_0

У селах Херсонщини посуха розпалює справжні війни за воду, якої не всім вистачає для поливу присадибних ділянок та напування худоби.  Про це повідомляє newday.kherson.ua, пише  agronews.ua.

От і в селі Зеленому Скадовського району області місцева жителька облаштувала ділянку берега місцевого озера для своїх потреб, і справно сплачувала громаді за користування нею.

У приватній власності ця ділянка не була, однак селянка вважала себе її господаркою. І жінку дуже дратувало, що односельці водять сюди корів на водопій без дозволу. А ті вважали, що мають на це право — «адже все довкола колгоспне, все довкола моє». Рано чи пізно задавнений конфлікт міг перейти у «гарячу фазу», і сталося саме так.

Черга вести корів на пасовище у Зеленому якось випала матері з донькою. З пасовища вони відігнали корів до водопою, і тут нагодилася користувачка земельною ділянкою. Вона підняла ґвалт, і стала вимагати, аби корів звідси забрали. Почувши крик, молодша з жінок вхопила дубця, й кілька разів вперіщила супротивницю по голові, шиї, спині. Голову розбила, і в постраждалої потекла кров.

А мати ще під’юджувала доньку криками: «Бий її, убивай!».

Убити захисницю берега не вбили, але наставили синців та заледве не розкроїли череп. Вона потрапила до лікарні, а поліція за цим фактом притягла нападницю до кримінальної відповідальності за нанесення легких тілесних ушкоджень.

Волі мати двох малолітніх дітей не позбавили, але зобов’язали її відпрацювати двісті годин виправних робіт. Ще й сплатити 5234 гривні моральної та матеріальної шкоди (витрати на лікування й правову допомогу).

І хоча засуджена до останнього наголошувала, що про свій вчинок не шкодує, навряд чи в неї тепер залишиться бажання вести корів на водопій до «плацдарму», який так ревно обороняють.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: