ВАЖЛИВО

На Херсонщині підпалили хлібну ниву

03.07.2021 15:06
d8b1428a721f02cde7d342bd71e2d2a7

Підпали машин, офісів та осель заради зведення рахунків із їхніми власниками на Херсонщині давно вже, на жаль, частина повсякденного буття. Але в Скадовському районі області поготів дійшли до крайнього ступеню варварства та цинізму – почали палити навіть хлібну ниву. Про це повідомляє Новий день, пише agronews.ua.

Біля села Новомиколаєвки раптом спалахнули одразу три поля із озимою пшеницею та ячменем, які вже майже дозріли. Погода була волога, тому вогонь поширювався повільно, й пожежні встигли його зупинити, доки він не накоїв великого лиха. Проте колоски на площі у 6,9 гектарів «пішли з димом», а збитки сягнули двохсот тисяч гривень!

І є підстави вважати, що це був не просто підпал, коли хтось кидає у поле смолоскип чи запаленого сірника, а технічно грамотно підготовлений злочин. Із такою вигадливістю у нас ще, мабуть,не стикалися.

“На місці пожежі вогнеборці знайшли залишки вигадливої конструкції – дерев’яного трикутника, на якому було закріплене збільшувальне скло. Те скло «дивилося» просто на голівку сірника, а поруч стояла пляшка з бензином. Сонце під потрібним кутом падало на збільшувальне скло, воно запалювало сірника. Від нього спалахував бензин, і займання поширювалося на зернові. Все це не потребувало нічиєї участі – налаштована «бомба» спрацювала автоматично”, — вражена начальник прес-служби Головного управління ДС НС Херсонщини, підполковник Квіта Заобурна. 

Дані про злочин пожежні передали правоохоронцям. Вони також побували на місці, і прийшли до того ж висновку – підпал. У Скадовському райвідділі Національної поліції за фактом умисного пошкодження майна почали кримінальне провадження. Слідство вже встановило, що всі три випалені поля належали одному й тому ж фермерському господарству. Тобто хтось із фермером таким способом зводив рахунки.

А от хто саме і через що – належить ще визначити. Кажуть, реальна перспектива розкрити цей злочин є, й деякі «зачіпки» для цього у полі таки відшукали. Та перспективи, як відомо, до справи не пришиєш, і попрацювати слідчим та оперативникам ще доведеться.  

Нагадаємо, що на Кіровоградщині спалили три трактори і комбайн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: