НОВИНИ

На Херсонщині пасічники можуть втратити держпідтримку

28.10.2021 13:07
b3zgmoggjbcmwjlallgq

Перерозподіл повноважень між органами місцевого самоврядування на Херсонщині став на заваді… державній підтримці пасічників. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Для отримання цільової дотації з бюджету власники бджолосімей повинні надати довідку про реєстрацію пасіки. Раніше її можна було легко оформити у сільській та селищній раді, але після створення Херсонської територіальної громади сільради ліквідували. А міський Центр надання адміністративних послуг таких документів видавати не може — не розробили процедуру отримання вихідної інформації.

Зрештою, після численних звернень селян втрутилася міськрада, й право видавати довідки для бджолярів делегували муніципальному департаменту економіки та інвестицій.

Поза всяким сумнівом, послуга, яка нарешті «підсолодила» життя пасічникам, буде популярною: адже пасік у приміських селах та дачних товариствах уже сотні, і їхня кількість зростає. До того ж у інших міських громадах краю виникає та сама проблема, і для її розв’язання вони можуть наслідувати приклад Херсона.

Нагадаємо, що Озвучено закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: