НОВИНИ

На Херсонщині окупанти захопили інститут тваринництва Асканія-Нова

13.07.2022 12:07
140fcc7db244087c

На Херсонщині військові окупаційної армії рф захопили інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова». Про це повідомили в поліції Херсонської області, пише agronews.ua.

Як зазначається, на будівлі вивісили триколор, співпрацювати з окупантами погодилися охоронці інституту та деякі вчені.

Правоохоронці повідомили, що за фактом відкрито кримінальне провадження. Про те, що сталося в інституті, правоохоронці дізналися з соцмереж.

«У дописі йшлося, що так звана «військово-цивільна адміністрація» за підтримки військових рф та представників їх силових структур захопили науково-дослідницьку установу — інститут тваринництва «Асканія-Нова», розташований в Каховському районі. На адміністративній будівлі інституту військові рф вивісили російський прапор та представили так званого нового «директора підприємства», який раніше працював на херсонській митниці, а свого часу його батько працював заступником директора цього ж інституту. Нині окупаційна влада схиляє працівників установи до співпраці, на це зголосилися лише охоронці та деякі науковці», — йдеться у дописі.

Кримінальну справу відкрито за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: