НОВИНИ

На Херсонщині окупанти спустошили елеватор

25.04.2022 17:00
ukrajinske-zerno-pid-pitannyam-na-svitovih-rinkah

Херсонській області окупанти спустошили елеватор у селищі Новоолексіївка та вивезли все зерно до окупованого Криму, Також був помічений потяг, на вагонах якого було написано «зерно». Він виїжджав з півострова через Керченський міст. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

Окупанти тиснуть на фермерів та викрадають українське зерно.

Підрозділ армії рф «кадировці» захопив підприємство «Агроспівдружність», яке обробляє близько 20 000 гектарів землі у Генічеському районі.

«У Сватівському районі Луганської області, влада так званої «ЛНР» змушує фермерів розпочати посівні роботи. Аграріїв обіцяють забезпечити паливно—мастильними матеріалами безкоштовно, проте потім зібраний урожай буде націоналізовано на користь окупантів. А фермерам буде належати лише невелика частина вирощеного ними врожаю», – пише Людмила Денісова.

Аграрії Сватівського району не підтримують такої пропозиції, через що влада так званої «ЛНР» тисне на них, погрожує конфіскувати сільгосптехніку, посівний матеріал та ув’язнити.

Читайте також: Вчені вивели новий сорт кавуна без кісточок.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: