НОВИНИ

На Херсонщині окупанти розгромили Інститут зрошуваного землеробства

09.03.2022 12:04
rosiya

На окупованій Херсонщині російські зайди брутально плюндрують усе, що було її гордістю та зміцнювало економічний і туристичний потенціал. Про це повідомляє Голос України ,пише agronews.ua.

У самому обласному центрі вони розгромили Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України, який опинився просто у зоні бойових дій. 

«На нашій виробничій базі російські танкісти влаштували собі стоянку. Злили для себе всі наші запаси дизельного палива, понівечили техніку. На току впала стіна, мішки з елітним насінням розкидані полем. Частину дослідних ділянок озимих нових сортів на полях поруч із дорогою витолочила бронетехніка. Посівна ярих культур фактично зірвана – адже немає ні пального, ні добрив. Яким буде врожай цього року, боюся навіть думати», – ледве стримувала сльози директор інституту, член президії НААН України Раїса Вожегова.

Про знищення відомої екосадиби «Рибальський хутір» у Бериславському районі краю написав у соціальних мережах її власник – староста села Райського Ігор Дикуха. Він теж просто у розпачі: окупанти знищили туристичний готель – майно або розтягли, або сплюндрували, холоднокровно розстріляли у басейнах самок осетра, які саме виношували ікру й готувалися до нересту.

Для чого було так чинити, Ігор Михайлович і гадки не має: лише має версію, що так і виглядає путінська «денацифікація України».   

Та масштаб втрат, завданих регіону, цим далеко не обмежується. Адже на Херсонщині пошкоджені або розграбовані переробні підприємства, заблокована робота морських портів у Херсоні та Скадовську, під час бойових дій підірвані мости й мостові переходи, що їх відремонтували якраз перед війною, вклавши у проекти сотні мільйонів гривень бюджетних коштів.

Читайте також: Ціни на газ побили історичний рекорд.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: