НОВИНИ

На Херсонщині лютує навала гусениць

10.09.2021 15:02
077

Херсонську область атакує навала гусениць. Йдеться про американського білого метелика, який активно розмножується, адже для нього цього року в Україні сприятливі погодні умови. Від шкідника потерпають дерева, які вже залишилися зовсім без листя. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

У Херсонській області ще не глибока осінь, а дерева і зелені насадження вже залишилися без листя. Гусениці поїдають листя з особливою насолодою. Зараз вони добираються вже до квітів. Це все сталося буквально за один-два тижні.Страждають не тільки рослини

Але це ще не все. Гусениці облюбували не тільки рослини, а й під’їзди будинків. Там вони падають на людей прямо зі стелі. Відчуття не дуже приємні, запевняють місцеві жителі. Зайти в будинок стає справжнім випробуванням.

“На голову, за комір, падають на волосся, як дощ”, – розповів один з мешканців будинку.Одна метелик розмножується блискавично

Американський білий метелик відкладає більше двох тисяч яєць і добре переносить Південні зими. А в цьому році спочатку вологе, а потім спекотне літо неабияк сприяло його розмноженню.

“Харчується понад 300 видами рослин. Одна яйцекладка цього шкідника достатньо для того, щоб знищити листя дерев 15-річного віку”, – повідомив кандидат сільськогосподарських наук Іван Мринський.

ДО РЕЧІ, постраждали не тільки фермерські сади, адже дерева там обробляли заздалегідь. Під загрозою зараз міські парки і будинки.

У Держпродспоживслужбі кажуть, доглядати за деревами повинні власники ділянок. Обробляти їх бажано біопрепаратами. Але робити це зараз вже немає сенсу. Це треба робити на початку сезону.

Нагадаємо, що Зростання цін на пальмову олію утримує ціни на соняшникову олію від падіння.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: