АГРОРЕГІОНИ

На Херсонщині фермери страждають від нестачі палива

29.04.2022 12:00
230580_posivna_gazeta1

Окупація частини Херсонської області вдарила по аграрному сектору. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута в коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, пише agronews.ua.

Говорячи про вплив окупації на сільське господарство, Лагута вказав на те, що з регіону неможливо вивезти землю й техніку. При цьому він повідомив, що українська влада запропонувала фермерам утриматися від весняно-польових робіт.

«Зараз зі зрозумілих причин неможливо за українськими законами привезти та продати паливо, гербіциди, подати воду, яка так потрібна Херсонщині. Тому що Херсонщина – це зона ризикованого землеробства», – сказав голова області.

За словами Лагути, питання того, як буде продаватися продукція, яку все ж вдасться виростити на окупованій території, повинні вирішувати правоохоронні органи.

«Я можу сказати, що херсонським фермерам було запропоновано утриматися цього року від весняно-польових робіт. Хтось працює, хтось мав запаси свого палива та на ньому працює. Хтось не став садити ярі культури, а просто зараз удобрює, намагатиметься прибирати озиму продукцію. Адже це не співпраця з окупантами. Це питання дуже складне. Але палива, яке могло поставити держава Україна на Херсонщині, немає», – додав урядовець.

Читайте також: Українські ягідні кооперативи масово перепрофільовуються .



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: