НОВИНИ

На Харківщині сміттєзвалище забруднило підземні води

05.06.2021 18:25
smittya3

Поблизу Куп’янська, що на Харківщині, через порушення експлуатації полігону твердих побутових відходів сталося забруднення ґрунтів і підземних вод. Про це повідомив керівник пресцентру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, пише agronews.ua.

«Ситуацію допустили посадовці профільного комунального підприємства Куп’янської міської ради, що обслуговує полігон твердих побутових відходів. Протиправні дії посадовців комунального підприємства призвели до забруднення ґрунтів і підземних вод», — зазначив Абдула.

Він додав, що за висновками експертів Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Бокаріуса», розмір завданої навколишньому середовищу шкоди перевищує 260 тис. грн.

Керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.

Документування діяльності полігону проводилося СБУ разом із Державною екологічною інспекцією у Харківській області та слідчими Нацполіції України.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: