АГРОРЕГІОНИ

На Харківщині окупанти фурами вивозять крадене зерно

23.07.2022 16:33
07c9cf9-grains-wheat-ukraine-flag-trade-export-economy-concept-grains-wheat-ukraine-flag-trade-export-economy-concept-246186387-623x370

Російські окупанти активно вивозять зерно з Харківської області на територію рф, створюючи черги з фур на кордоні. Загалом росія вже вкрала в Україні зернові та олійні культури на $613 млн. Про це повідомляє obozrevatel, пише  agronews.ua.

Вантажівки з краденою агропродукцією вишиковуються у черзі на кордоні з росією, повідомили російські пропагандистські ЗМІ. Відправляти збіжжя на підконтрольну Україні територію місцеві фермери не можуть, оскільки їх фізично туди не пускають окупанти.

Призначена росією «влада» області стверджує, що це робиться для «порятунку нового врожаю», оскільки зерносховища в регіоні переповнені. У рф крадене зерно продадуть як своє.

«Орієнтовна загальна вартість викрадених рф зернових та олійних культур в Україні становить понад 613 млн доларів. Загальна сума збитків та втрат через війну в сільському господарстві – 27,6 млрд доларів», — підрахували при цьому експерти KSE Institute.

Найбільша категорія збитків агросектору — непрямі втрати через морську блокаду українських портів (11,9 млрд доларів) та зниження виробництва (9,6 млрд доларів). Серед прямих збитків найбільшою категорією є збитки через незібрані озимі культури (1,4 млрд доларів) та знищену техніку (926 млн доларів).

Читайте також: Фермери змушені продавати пшеницю, щоб розрахуватися з пайовиками



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: