НОВИНИ

На Харківщині будують комплекс на 2 тис голів корів

01.06.2021 10:36
1-110

ТОВ «АФ «Пісчанська», що у Харківський області, завершує третій етап будівництва молочнотоварного комплексу, роботи в одному із корпусів майже завершено. Вже незабаром його заплановано до вводу в експлуатацію. Про це повідомляє пресслужба Наталинської громади, пише agronews.ua.

Слід зазначити, що третя черга будівництва розрахована на перебування 1920 голів корів. В одному корпусі можуть одночасно знаходитися 450 тварин, а всі приміщення обладнані відповідно до сучасних вимог.

На сьогодні поголів’я ТОВ «АФ «Пісчанська» налічує 3100 тварин, з них 1368 – фуражні корови, а 1170 – дійна череда. Середня продуктивність корів – 35 л молока. У процесі виробництва фактично відсутній людський фактор. Процес доїння відбувається на молочній каруселі, на якій одночасно перебувають 60 тварин. Від корови молоко трубопроводом відразу потрапляє до автоцистерни, якою транспортується замовнику. Процес охолодження відбувається у потоці.

Крім того, продукція агрофірми використовується також для виробництва дитячого харчування. Господарство входить у топ-5 найпотужніших підприємств України по надоям. Постійним партнером ТОВ «АФ «Пісчанська» є компанія «Danone», дитячі простокваші якої виготовлені з молока, виробленого на Красноградщині.

Читайте також: озвучено новий спосіб збільшення прибутковості тваринної ферми.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: