АГРОРЕГІОНИ

На Харківщині 70% молочних ферм отримали допомогу від Швейцарії

06.02.2023 18:22
kuhnase-3777407

Реалізація другої фази швейцарського гуманітарного проєкту, в межах якого молочні ферми Харківської області мали змогу отримати необхідні для забезпечення гігієни виробництва молока засоби, завершилась 31 січня. Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише agronews.ua.

«Задля збереження виробничого потенціалу слідом за деокупацією територій 64 господарства в межах гуманітарного проєкту отримали необхідні засоби миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, молочні фільтри, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що покриє у повній мірі їхню квартальну потребу», — говориться у повідомленні.

Таким чином вдалося охопити 68% зареєстрованих виробничих потужностей Харківської області, в яких утримувалося понад 64 тис. голів ВРХ, у тому числі понад 25 тис. корів.

Загальний бюджет гуманітарного проєкту складав 2,5 млн швейцарських франків (близько 100 млн грн), у межах якого допомогу отримали 296 господарств у чотирьох областях: Сумській, Чернігівській, Харківській та Київській.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: