НОВИНИ

На Донеччині вилучено контрафактні сигарети на майже 400 тис грн

14.12.2021 16:27
lRNHFy7wBySt

Поліція викрила двох мешканців Краматорська в організації тіньової торгівлі тютюновими виробами та ліквідувала два підпільні склади нелегального товару. Загалом вилучено понад 10 800 пачок сигарет з ознаками підробки. Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

У Краматорську поліція провела дві операції з протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу тютюнових виробів.

Оперативну інформацію щодо причетності мешканки Краматорська до збуту контрафакту отримали співробітники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР Нацполіції спільно з детективами слідчого управління поліції Донеччини та представниками прикордонної служби.

За процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури за місцем зберігання підакцизних товарів проведено санкціонований обшук.

Зі складу вилучено понад 7310 пачок цигарок відомих брендів без марок акцизного податку або з акцизними марками виробництва Республіки Білорусь. Попередня вартість вилученого за середніми цінами становить понад 292 тисячі гривень.

Встановлено, що продукцію сумнівної якості фігурантка реалізує в торговому кіоску на території міста.

Досудове розслідування триває за ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

За це правопорушення передбачено від трьох до семи років позбавлення волі.

Ще один факт нелегальної реалізації сигарет з ознаками підробки задокументували оперативники та слідчі Краматорського райуправління поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

У домоволодінні 62-річного краматорчанина, причетного до реалізації контрафактного тютюну в місцях роздрібної торгівлі, поліція вилучила понад 300 блоків сигарет без марок акцизного податку загальною кількістю понад 3 500 пачок. Приблизна вартість вилученого – 100 тисяч гривень.

За обома фактами призначено експертизи. Джерела постачання фальсифікованих тютюнових виробів встановлюються.

Читайте також: Селекціонери вивели новий сорт картоплі.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: