НОВИНИ

В Україні збирають равликовий слиз за унікальною технологією

30.11.2019 16:00
sekret-ravlika_ravlikovij-sliz

Фермерське господарство “Здравлик”, що під Дніпром є не тільки членом “Європейської торгової асоціації індустрії косметики” – ця компанія єдина в Україні має повний цикл виробництва равликів і займається збором равликового слизу за власною технологією. Пише SEEDS.org.ua  .

Слиз равлика муцин – це найдорожчий продукт равлиководства – 1 грам такої сухої речовини на світових ринках коштує від € 25.

Технологій відбору равликового слизу кілька: хімічна і механічна. Однак українська компанія використовує власну технологію відбору слизу “Здравлик-муцин”, цілком фізіологічну, йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Цінний равликовий слиз, що містить колаген, відбирають виключно з середземноморського равлика Helix aspersa Muller і Helix aspersa Maxima. До того ж саме цих равликів вирощують промислово, на фермах.

Після відбору слизу, равликів переміщують назад на ферму, а слиз фільтрують. Особливістю технології є повна відсутність води в чистій речовині. Це високоякісний продукт.

Чиста речовина – неперероблений слиз равликів, використовують в основному місцеві компанії через короткий термін зберігання білка (до 20 днів – авт.). Промислово ж використовують екстракт слизу – ліофілізований слиз, осушений вакуумним способом.

З 1 кг слизу равлика можна виділити 5-10 г сухої речовини фактично чистого муцину, білого і дуже легкого порошку.

Равлики, які використовуються для виробництва муцину для косметичних засобів, не страждають і не гинуть в процесі його відбору.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: