АГРОРЕГІОНИ

На Дніпропетровщині в фермерському господарстві озброєні тітушки зупинили посівна

02.05.2022 16:10
images-1

У Дніпропетровщині сівбу ФГ «Самара» зупинили автоматники. В час війни його голові Олексію Саєнку не дають вирощувати хліб. Про це повідомляє gazeta-fp.com.ua, пише agronews.ua.

Тривожна звістка пролунала від нього з Новомосковщини 28 квітня:

“Зранку з двома трактористами сіяли кукурудзу, надвечір залишилося біля 10 га. Увечері на ріллю залетіли 6 автомобілів із молодиками, двоє з автоматами Калашникова. Назвалися «загоном тероборони «Святогор». І Руслан Калюжний почав цинічно ображати мене, пригрозив перекультивувати кукурудзу. Довелося викликати поліцію. Прибув наряд, узяв мою заяву, написали і вони, і поїхав. Сказали: «нам основне, аби тут не стріляли”.

Так а працювати як? Сьомий раз за цей сезон викликаємо поліцію, і ніякого толку, лише фіксують чужих на полі. Нас неодноразово захищала Фермерська Самооборона, але ж в усіх є і своя робота. Хіба під час війни бігати з автоматами полями і блокувати сівбу – справа тероборони?

Прокуратура Новомосковська і Дніпра саботує розслідування підробки документів проти ФГ «Самара».

Восени один із адвокатів ФГ «Сантос» Івана Слончука, котре внаслідок зловживання владою службових осіб Вільненської сільради і Новомосковської РДА ніби орендує землю ФГ «Самара», запевнив «Фермер Придніпров’я», що «в Україні всі спори вирішує лише суд».

Тоді чому поспішають і хапаються за зброю, не чекаючи вердикту Феміди бодай в одній із трьох судових справ, у яких вони змагаються? Коментує адвокат ФГ «Самара» Сергій Донець:

“Наших опонентів починає лихоманити, адже ніякий суд не скасує Держакт ФГ «Самара» на право постійного користування землею. Вони бачать, що всі три справи проти ФГ розсипаються в судах. «Задвоєння» документів на землю, вчинене Вільненською сільрадою 1 грудня 2020-го, в останній день її діяльності, та Новомосковською РДА – абсолютно протиправне. А протидія озброєної групи осіб законній роботі ФГ має розслідуватися окремим провадженням, а не доповнювати порушене за ст. 364 ККУ 28 лютого 2021 р. кримінальне. По ньому Новомосковська окружна прокуратура не вчинила жодної процесуальної дії, нічого не робить і обласна прокуратура. Ця гучна справа навіть перебувала на контролі в Генпрокуратурі України, але й там нічого не зробили. За нападом 28 квітня я подав вже еннну за ліком скаргу до ГУ Нацполіції”.         

Жнивували торік в «Самарі» також під дулами, тоді їх захищала Фермерська Самооборона Дніпропетровської області. Народний депутат від Дніпропетровщини Денис Маслов повідомив, що подасть генпрокурору України І. Венедиктовій клопотання про повторне взяття на особливий  контроль резонансної рейдерської справи щодо ФГ «Самара»

Читайте також: На Дніпропетровщині відбулось рейдерське захоплення землі


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: