АГРОРЕГІОНИ

На Дніпропетровщині судитимуть ділка, який вимагав данину з фермерів

10.02.2022 16:00
d3221d4-d0a1405-sud690

За повідомленням пресслужби Дніпропетровської обласної прокуратури, ділок встановлював злочинний вплив через довірених осіб на території Кривого Рогу та Криворізького району, обкладав даниною підприємців, фермерів, в тому числі осіб, які відбувають покарання у місцях ув’язнення.  Повідомляє Фермер Придніпров’я, пише agronews.ua.

У жовтні 2020 року до ділка звернулася громадянка з проханням за грошову винагороду стягнути з підприємця неіснуючий борг у сумі 10 тис. дол. Разом з двома спільниками, він протягом тривалого часу вимагав у потерпілого грошові кошти у сумі 30 тис. доларів для погашення «боргу», погрожуючи застосуванням фізичного насильства. 

«Під час чергової зустрічі його спільники нанесли підприємцю декілька ударів ножем, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Побоюючись за власне життя, потерпілий передав частину коштів у розмірі 85 тис. грн», — зазначають у повідомленні. 

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно ділка та його трьох спільників у поширенні злочинного впливу та вимаганні від підприємця неіснуючого боргу (ч. 1 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-3, ч. 2 ст. 189 КК України). 

Читайте також: На Дніпропетровщині скоєно напад на начальника Держгеокадастру.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: