НОВИНИ

На Дніпропетровщині посіви масово уражені шкідником

17.09.2021 16:32
-ripaku-olenka-volohata-ripakovij-listoid

На Дніпропетровщині посіви озимого ріпаку, під які в області відведено понад 92 тис. га, масово заселяють шкідники ріпаку. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, пише agronews.ua.

Зокрема, триває живлення несправжніх гусениць ріпакового пильщика за середньої чисельності 0,3екз./м², максимально – 3 екз./м². Пошкоджено у середньому 1,5% рослин, максимально – 3%. За віковим складом несправжні гусениці І віку становили 70%, ІІ – 30%.

Хрестоцвіті блішки заселяють 63% обстежених посівів озимого ріпаку. Пошкоджено у середньому 3% рослин за середньої чисельності 1 екз./м².

Триває поодинокий літ метеликів капустяної молі на посівах озимого ріпаку та шкодочинність гусениць. Заселено 57% обстежених площ посівів за середньої чисельності 1 гус./рослину при заселенні 2% рослин.

Спостерігається поодинокий літ метеликів ріпакового білана та шкодочинність гусениць на посівах озимого ріпаку. У радіусі 25м налічено у середньому 1 метелика. Заселено 45% обстежених площ посівів за середньої чисельності 1 гус./рослину при заселенні 1,5% рослин.

Нагадаємо, що В Україні великі супермаркети скручують ПДВ через експорт сільгосппродукції.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: