НОВИНИ

На Дніпропетровщині ліквідовано плантацію елітних конопель на 1 млн грн

04.08.2021 11:47
1625226984_3-kartinkin-com-p-konoplya-fon-krasivie-foni-3

На полі, поміж кукурудзи, чоловік вирощував більше двох тисяч елітних рослин коноплі.   3 серпня в рамках кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України співробітниками поліції було проведено обшук на території домоволодіння 26-річного чоловіка, що у П’ятихатського району.  Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, пише agronews.ua.

Під час заходів у будинку чоловіка правоохоронці вилучили близько 1,5 кг висушеної коноплі. Понад 2 тисячі нарковмісних рослин коноплі виявили та знищили поліцейські посеред кукурудзяного поля. Рослини були культивовані та оснащенні крапельним поливом.  

Слідчі дії проводилися в рамках операції «Мак» за участю слідчих слідчого управління, правоохоронців управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області ДБН Нацполіції, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури та за підтримки полку поліції особливого призначення. 

Вилучені зразки правоохоронці направили на проведення експертного дослідження. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених рослин складає понад  1,2 млн грн.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Правоохоронці проводять подальші заходи спрямовані на встановлення організатора та причетності інших осіб до незаконної діяльності щодо посіву та вирощування рослин конопель.  

Нагадаємо, що стало відомо, скільки алкогольного фальсифікату реалізується в Україні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: