АГРОВІДЕО

На Дніпропетровщині фермерське господарство зазнало 10-мільйонних збитків

18.06.2022 12:09
Screenshot_4

Фермерське господарство «Україна» на Дніпропетровщині зазнало 10-мільйонних збитків через обстріл російських військових. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Через удар у господарстві згоріло 90 т ячменю та 150 т соняшника.

«Була огороджена територія. Я вирощував диких свиней, було близько 30 голів. Не вижив ніхто. Ми подопалювали тушки», — розповів фермер

Обстріл був 30 квітня. Снаряди аграрій зібрав одразу після обстрілу господарства та й досі бачить у своїх полях.

Голова фермерського господарства Юрій Вакуленко розповів: згоріла техніка й сільгоспінвентар.

«У нас згоріло три КАМАЗи, МТЗ, сільгоспінвентар, бухгалтерія… Ми зносили архів наш, запчастини, все було знищено. Знищені три склади, навіс, техніка», — розповів він.

Інші склади пошкоджені. Зерно, яке там є тепер підмокає. Люди вижили, бо встигли заховатися в бліндажах, які створили на початку повномасштабного вторгнення росії.

Як зазначив аграрій, за місяць збирати врожай, де його зберігати — не знає.

«Нам потрібно буде самим вивозити на елеватор, а елеватори будуть перевантажені. А де тут його зберігати, коли поруч, три кілометри, — Запорізька область, 10 кілометрів — Донецька? Обстрілюють», — розповів він.

Цьогоріч у господарстві засіяли 750 га ячменю, 350 га ріпаку та близько пів тисячі гектарів соняшнику.

«Ціни на зернові різко впали. Зараз за тонну пшениці 2-3 класів пропонують 4,5 тис. грн, було 9,3 тис. грн. За тонну соняшнику дають близько 9 тис. грн, до повномасштабної війни його купували по 22 тис. грн», — додав фермер.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: