НОВИНИ

На Дніпропетровщині жінку судитимуть за приватизацію земельного паю за підробними документами

29.09.2020 18:02
kartinka1_5c6d433fc5ee3

Криворізькою місцевою прокуратурою №3 направлено до суду позов в інтересах держави в особі Широківської сільської ради, що на Дніпропетровщині, до товариства з обмеженою відповідальністю та громадянки про визнання недійсним договору оренди, скасування запису про реєстрацію речового права та витребування з незаконного володіння земельної ділянки вартістю понад 8,8 млн грн на користь територіальної громади. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише agronews.ua.

Так, з 1997 року право на земельну частку (пай) площею майже 4 га, розташовану на території Широківської сільської ради, належало члену колективного сільськогосподарського підприємства.

Після смерті чоловіка у 2002 році земельна ділянка на підставі підроблених документів незаконно перейшла у спадок громадянці, яка не мала жодного відношення до колишнього власника, а тому і права на успадкування відповідно до вимог чинного законодавства.

У подальшому жінка передала земельну ділянку в оренду товариству з обмеженою відповідальністю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Наразі позов перебуває на розгляді у суді.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: