НОВИНИ

На Дніпропетровщині за сприяння поліції намагаються привласнити 10 тис га землі

12.04.2021 07:31
76_main

10 тисяч гектар земель постійного сільськогосподарського використання, оброблюваних підприємством об’єднаних громадян «Добробут» в Дніпровському, Апостолівському, Олександрівському, П’ятихатському та Софіївському районах Дніпропетровської області, намагаються привласнити власники трьох місцевих агропідприємств. Про це в ексклюзивному коментарі Latifundist повідомив генеральний директор агропідприємства «Добробут» Андрій Силенко, пише agronews.ua.

За даними юристів «Добробуту», договори намагаються переоформити заднім числом, їх підписує Оксана Лобко, яка незаконно називає себе директором «Добробуту». У той же час правоохоронці не вживають нічого, щоб запобігти протиправним діям рейдерів.

Причиною такої заяви став той факт, що з 10 квітня на землі підприємства на сільгосптехніці заїхали невідомі особи і почали їх обробляти відразу в декількох районах Дніпропетровської області. При виїзді на місце, за словами керівника «Добробуту», з’ясувалося, що замовниками сільгоспробіт стали власники підприємств ФГ «Агро-Лідер С» (код ЄДРПОУ 36723402), «Скорпіон Агро» (код ЄДРПОУ 40217118) та «Агро Максимус» (код ЄДРПОУ 39587690).

За даними аналітичної системи Youcontrol, власниками зазначених підприємств значаться в минулому міський голова м. П’ятихатки Сергій Михайлович Хіманич, а також його син і онук Сергій Сергійович Хіманич і Михайло Сергійович Хіманич. Причому, Сергій Сергійович в 2017 р вже фігурував в матеріалах розслідування незаконного заволодіння корпоративними правами, майном, технікою і урожаєм чотирьох сільгосппідприємств Дніпропетровщини і йшлося про нанесення їх власникам збитків на 250 млн грн.

«З підприємствами« Агро-Лідер С »,« Скорпіон Агро »і« Агро Максимус »в 2020 році у нас були укладені договори про спільну діяльність. Але в результаті невиплати ними грошових коштів на рахунок «Добробуту» за проведену господарську діяльність нами було надіслано повідомлення зазначеним підприємствам про розірвання договорів в односторонньому порядку. Але керівники даних підприємств в листі заявили про наявність якихось додаткових угод про відстрочку платежів. Це не відповідало дійсності. Тому ми зажадали надати оригінали згаданих додаткових угод і вказали, що в нашому документообігу немає даних про подібні угоди, що вони ніколи не підписувалися законним керівником «Добробуту». Виявилося, що вони ці угоди уклали заднім числом і підписали Оксаною Лобко. Тобто ці угоди мають явні ознаки фіктивності. Ми ще раз повідомили власників зазначених підприємств про розрив договірних відносин », – пояснює Андрій Силенко.

За його словами, так як колишні договори були припинені «Добробут» в односторонньому порядку, на спільну діяльність на цих землях були укладені нові договори, які згідно із законом були зареєстровані в податковій.

«А тепер ці підприємства почали проводити сільськогосподарські роботи на наших землях, апелюючи договорами між« Добробут »з одного боку, і« Агро-Лідер С »,« Скорпіон Агро »і« Агро Максимус »- з іншого. Також заявляючи, що вони не отримували повідомлень про розрив договорів нами в односторонньому порядку. Ми надали поліції переписку з даними підприємствами, де вказано про розрив договорів. До того ж нами були встановлені факти, що вони підробили, крім цих 3 договорів, ще й договору на решті земельний банк ПОГ «Добробут, тобто хочуть рейдерським шляхом захопити близько 10 тис га землі», – розповідає Андрій Силенко.

У «Добробуті» дії сім’ї Хіманичей розцінюють не інакше як спробу рейдерського захоплення. Юридична служба підприємства намагається витребувати оригінали договорів і документів, якими невідомі пояснюють своє право обробляти землі «Добробуту». Але ні «рейдери», ні представники поліції такі документи не пред’являють. Замість того, щоб їх надати, як розповів Андрій Силенко, «ТІТУШКИ» в Апостолово пошкодили його службовий автомобіль, погрожували фізичною розправою співробітникам «Добробуту».

«Співробітники правоохоронних органів, присутні на місці, ніяк не реагували на протиправні дії по відношенню до представників нашого підприємства. Поліція знову, як і в подіях 2020 року, стала на бік рейдерів. Тільки тоді вони разом вкрали урожай, а зараз хочуть засіяти наші землі, щоб урвати шматок! КОРД ​​разом з місцевою поліцією і так званими «ТІТУШКАМИ» на всіх ділянках в жорсткій формі відтісняють співробітників «Добробут» та охоронних агенств, з якими наше підприємство уклало договори про охорону полів. За нашою інформацією, є вказівки генерала затримувати всіх, хто буде перешкоджати роботі, тобто роботі цих рейдерів. Поліція не бачить законної сторони! Або не хоче бачити? Як ще інакше можна пояснити, що в цій конфліктній ситуації поліція на стороні не власників землі? » – обурений керівник «Добробуту».

Читайте також: фермери оголошують акцію протесту через рейдерство землі у сина відомого фермера.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: