НОВИНИ

На Дніпропетровщині за несплату орендної плати судитимуть орендаря

28.09.2020 18:02
al1

На Дніпропетровщині прокуратура вимагає від недобросовісного орендаря повернути громаді земельну ділянку вартістю понад 47 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

Нікопольською місцевою прокуратурою направлено до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Нікопольської районної державної адміністрації до приватного підприємства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки водного фонду територіальній громаді.

Встановлено, що у 2003 році між Нікопольською райдержадміністрацією та приватним підприємством укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду загальною площею 118 га та вартістю понад 47 млн грн, яка знаходиться на території Червоногригорівської об’єднаної територіальної громади, для рибогосподарських потреб строком на 49 років.

Однак, порушуючи вимоги чинного законодавства та умови договору, приватне підприємство з квітня 2018 по теперішній час систематично не сплачує орендну плату, що і стало підставою для звернення прокуратури до суду з вимогою розірвати договір оренди та зобов’язати підприємство повернути громаді земельну ділянку. Наразі позов перебуває на розгляді у суді.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: