НОВИНИ

На Дніпропетровщині невелике село виграло грант на 100 тис грн

17.02.2021 16:02
desert-tsukaty-tykva

Маломиколаївка з Дніпропетровщини отримала звання «Неймовірне село України». Невеличкий населений пункт Миколаївської ОТГ став переможцем національного конкурсу. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА, пише agronews.ua.

«Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України» проходить щороку. Території готують цікаві бізнес-проєкти, корисні для мешканців громади. Переможець отримує головний приз від Посольства Королівства Нідерландів в Україні – 100 тис грн», – зазначили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

Цьогоріч кошти на реалізацію задумів отримає Маломиколаївка.

Село невеличке – 280 мешканців. Півсотні активістів згуртувалися навколо ідеї – налагодити виробництво цукатів із гарбуза. Продукцію реалізовувати через інтернет, виставки, фести. Спочатку в громаді. Згодом вийти на рівень області й країни. У перспективі – експортувати смаколики за кордон.

«Гарбуз – головна «родзинка» Маломиколаївки. Його вирощують ледве не на кожному городі. Місцеві вирішили зробити гарбуз ще одним національним символом – на кшталт сала», – сказав голова Миколаївської територіальної громади Віктор Одоєвцев.

За призові кошти в селі планують придбати обладнання для виготовлення цукатів. Найперше – сушарки. Кажуть, грошей для старту вистачить. Як підуть продажі – розширюватимуться. Цьогоріч планують виготовити 120 кг сушених «гарбузяників».

«Наші маломиколаївці показали всій Україні, що це реально. Знайти креативну ідею. Підготувати бізнес-план. Презентувати проєкт на конкурсі. І принести інвестиції в село. А це і додаткові надходження до місцевого бюджету, і нові робочі місця», – додав Віктор Одоєвцев.

Загалом до конкурсу «Неймовірні села України» долучилися понад 200 населених пунктів країни.

Нагадаємо, що на Чернігівщині фермер вирощує картоплю для провідних виробників чіпсів.


Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: