НОВИНИ

На Дніпропетровщині ліквідували нелегальний річковий агротермінал

14.02.2020 18:32
76

Підприємливі трейдери без отримання будь-яких дозвільних документів самовільно побудували біля одного з річпортів Дніпропетровщини елеватор. Упродовж 2019 року купували за готівку у місцевих фермерів зерно, оформляли на нього фіктивні документи, вантажили на баржі і відправляли в країни близького і далекого зарубіжжя. Про це повідомляє Agronews за результатами моніторингу регіональних ЗМІ.

За інформацією співробітників СБУ, господарська діяльність елеватора здійснювалася через ланцюжок підставних фіктивно створених компаній. Даних про них у жоднтому офіційному звіті не знайдено. Нелегальний обіг елеватора досяг 90 млн грн. Держава не отримала 20 млн грн податків.

Під час проведення обшуків за місцем розташування нелегального агротерміналу правоохоронці виявили документацію і чорнові записи. Елеватор та інші товарно-матеріальні цінності процесуально співробітниками СБУ вилучили.

Злочинці порушили не тільки правила податкової дисципліни, а й норми містобудування, охорони природного середовища та техногенної безпеки.

Відкрито кримінальне провадження. Вивчаєтья можливість причетності до діяльності незаконного елеватора органів місцевої влади, правоохоронців і контролюючих органів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: