НОВИНИ

На Чернігівщині вакцинували проти сказу понад 3000 тварин

05.03.2020 14:02
93.970

Протягом минулого року в обласному центрі лікарі міської державної лікарні ветеринарної медицини щепили від сказу більше 3000 тисяч собак та котів – як домашніх, так і безпритульних. Ветеринарні спеціалісти запевняють, що ця цифра фактично відповідає рівню попереднього 2018 року. Пише пресслужба Держпродспоживслужби.

Значний обсяг робіт був виконаний під час масової безкоштовної вакцинації, яка тривала протягом кількох тижнів. Ветлікарі працювали не лише у клініці, а й на виїзді, щодня буваючи практично у всіх мікрорайонах Чернігова. Ця акція продовжиться і в 2020 році: її старт запланований традиційно на другу половину травня. Для щеплень, незважаючи на породу і розмір тварини, використовуються однакові дози вакцини «Рабістар».

Крім собак і котів, фахівці міської лікарні ветмедицини також здійснюють щеплення інших домашніх і свійських тварин за бажанням їхніх власників. Адже збудником сказу може бути вражена будь-яка теплокровна тварина, навіть хом’як чи морська свинка, не кажучи вже про корову або коня. Щоправда, вони не входять до переліку тварин, які підлягають плановій вакцинації, так само, як і хутрові звірі, розведенням яких займаються чернігівці.

До речі, лише за два місяці нинішнього року чернігівськими державними ветеринарними лікарями вже щеплено від сказу 328 собак і 105 котів. Понад 60 тварин перебували на двотижневому карантині. У жодному випадку сказ не був підтверджений.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: