НОВИНИ

На Чернігівщині на передодні нового агросезону Касюк віджав землю у місцевої жінки-підприємця

11.03.2019 13:46

Конфлікт між агрофірмами щодо права оренди земельних наділів триває у селі Бобровиця в Чернігівській області. Три підприємства колишнього орендаря паїв Наталії Нич раптово, як вона каже, без її відома виявились перереєстрованими на іншу особу. Про це повідомив сайт ТСН.

Жінка повідомила, що бере в оренду землю, обробляє і платить гроші селянам. Для цього вона створила кілька фірм, проте раптово в засновниках компанії її прізвище зникло. “Я нікому не передавала свої документи, свої печатки, я нікому доручень не давала”, – присягається вона. У державному реєстрі новим власником трьох компаній фігурує Павло Жуковський, який проживає на Оболоні в однокімнатній квартирі. Сусіди кажуть, що це людина без особливих статків і з примхами – наприклад, чоловік стріляв із вікна по дитячому майданчику.

Перереєстрацію підприємства здійснив державний реєстратор Віктор Касюк. Його підприємство зареєстровано в Маломощаницькій сільській раді на Рівненщині. Доки поліція з’ясовує місцезнаходження цієї особи, в Бобровиці почали перетягувати пайовиків до іншої агрофірми. “Їздять по селу і кажуть: то вона у Феофанії лежить при смерті, то її в міліцію посадили, вона така сяка, їй не треба довіряти, вона не віддасть грошей, переходьте”, – розповідає жителька села Марія Бобруйко.

Фірма-конкурент від будь-яких конфліктів відхрещується та запевняє, що люди самі обирають, де їм вигідніше. “Той фермер два роки не платить людям орендну плату, люди обурюються, вони заручники цієї обстановки”, – каже працівник агропідприємства Сергій Копач.

Експерти попереджають, що класичні схеми рейдерства активізуються перед початком посівної та під час збирання врожаю.

Аграрний бізнес нині один із найприбутковіших в Україні, тому спроб захоплення дедалі більшає.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: