НОВИНИ

На Чернігівщині кобила прибирає сніг на території лікарні

29.01.2021 15:06
ba8adb89234b8fbe

На Чернігівщині кобила замість трактора прибирає сніг на території Новгород-Сіверської райлікарні. Зорька-Полька – таке прізвисько їй дала конюх Олена Шовкова, яка працює у лікарні три роки. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Робочий день у Зорьки-Польки та її конюха починається о 6 ранку. Їм треба прибрати доріжки та стоянки для автівок по всій території лікарні до того, як у лікарню приїдуть медперсонал та пацієнти. Вправляються з роботою за годину-дві. Якщо снігопад, то виїжджають чистити ще і вдень.

Прізвисько у кобили подвійне – Зорька-Полька. Основна робота Зорьки-Польки – чистити територію від снігу взимку, восени – звозити листя. Годують кобилу тим, що вирощують і заготовляють самі працівники лікарні. Сіно заготовляють з території лікарні.

“Там у нас город є, біля їдальні. Ми вирощуємо буряки, гарбузи, кабачки”, – розповідає Олена Шовкова.

Понад усе любить Зорька-Полька ласувати хлібом. Час від часу Олена купує їй гостинці. Олена за кобилою доглядає третій рік. Каже, робота дісталась у спадок від батьків. Три десятки років тому лікарня утримувала 4 коней, було велике господарство, саджали городи. Потім коней залишилось двоє. Зараз одна – Зорька-Полька.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: