НОВИНИ

На Чернігівщині Держгеокадастр намагається забрати у селян 28 га саду

28.01.2021 11:25
zahod_rinokZemli-623x370

Крутівській ОТГ, що на Чернігівщині  ще не сповнилося і трьох місяців з часу її утворення як знайшлися господарі на землю. Головне управління Держгеокадастру в Чернігівській області надало дозволи на розробку проектів землеустрою земель молодої громади для мешканців Києва та Чернігова. Про це повідомляє Крутівська ОТГ: новини і життя, пише agronews.ua

«Зараз у селян намагаються забрати 28 гектарів саду. Все це робиться в обхід громади, не вперше і в порушення діючого законодавства. Громаді передали невеличкі шматки землі по гектару-два, а великі площі по 20-40 гектарів не передають. Це свавілля потрібно негайно припиняти. Воно є повністю незаконним і суперечить політиці Президента, який відстоює передачу земель громадам», – наголосив староста Хорошеозерського старостинського округу Микола Редевич.

У Крутівській сільській раді, повідомили, що наразі вивчають питання, які ще земельні ділянки на їх території керівництво Держгеокадастру намагається роздати. По кожному такому факту буде написана відповідна заяву до прокуратури, НАБУ та в Офіс Президента України.

Зазначається, що з часу утворення громади Держгеокадастр передав 2900 гектарів землі, більшість із якої перебуває у довгостроковій оренді. Ще на зорі утворення ОТГ, буквально за 2-3 місяці до виборів у Держгеокадастрі виставили на аукціон землі з великими масивами, а після виборів передали громаді лише частину земель і здебільшого невеликими масивами.

“Земля – це не єдина проблема новоутвореної громади. За словами її голови Олега Бузуна, держава перекинула на громаду 900 тисяч гривень боргів по освіті. Фактично гроші освітян осіли на рахунках департаменту фінансів Чернігівської ОДА. Така от децентралізація від органів влади: громаді борги і зобов’язання, держгеокадастру – право безкарно і безкоштовно роздавати її землі!”, – підкреслюють у повідомленні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: