НОВИНИ

На Чернігівщині зі складу сільгосппідприємства викрали 180 т насіння соняшника

05.11.2021 17:09
new_harvest

Поліція затримала у Харкові чоловіка, причетного до крадіжки насіння соняшника зі складського приміщення. Загальна сума збитків підприємства перевищила 2 млн грн. Повідомляє пресслужба поліції Чернігівської обл., пише agronews.ua.

Як зазначається, до правоохоронців заява про крадіжку із зерносховища надійшла 31 жовтня. Заявник розповів, що виявив нестачу в ангарі значного об’єму сільськогосподарської продукції. 

Поліцейські з’ясували, що з ангара зникло майже 180 т насіння соняшника.

«В ході комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 56-річний місцевий мешканець. Зловмисник працював на цьому ж підприємстві та мав безперешкодний доступ до продукції», — йдеться у повідомленні.

Невдовзі оперативники встановили, що підозрюваний знаходиться в Харкові. Під час затримання зловмисника  поліцейські вилучили у нього понад 16 тисяч доларів США та майже три тисячі гривень, здобутих злочинним шляхом.

Затриманий зізнався у скоєному та пояснив правоохоронцям, яким чином він вивозив з підприємства та реалізовував підконтрольну продукцію. Тривала така діяльність близько місяця.

Наразі фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах). Зловмиснику загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: