НОВИНИ

На Чернігівщині затримано угруповання за оборудку з землею на 1,4 млн грн

11.08.2021 14:02
Depositphotos_386965142_xl-2015-52033

Слідчі поліції Чернігівської області вручили повідомлення про підозру трьом членам злочинного угруповання. Зловмисники  в шахрайський спосіб переоформили з державної у приватну власність 140 га землі. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області, пише agronews.ua.

Правоохоронці встановили, що між  членами угруповання були розподілені “функції” щодо   організації діяльності офісів та  пошуків зацікавлених в земельній оборудці осіб. Крім того, був “відповідальний”   за ведення перемовин з нотаріусом. 

Всі три фігуранти – мешканці Черкаської області, віком від 26 до 36 років. Зловмисники організували у місті Чернігові два офіси, де з березня по квітень 2020 року за грошову винагороду зібрали у понад 70 місцевих мешканців документи (копії паспортів, ідентифікаційних кодів, заяви) для начебто оформлення у власність цих людей земельних ділянок. За право користуватися цими документами кожна особа отримала по 1 000 гривень.

Згодом ці документи отримав приватний нотаріус. Він оформив довіреність на право розпорядженням усіма   земельними ділянками – загальною площею 140 га – на одну людину.

Ця особа виконала роль посередника — уклала від імені кожного власника землі договір купівлі-продажу з юридичною особою, яка представляла інтереси організованого злочинного угруповання. Сума збитків, завдана державі, становить  1 400 000 гривень.

Співробітники Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели обшуки у квартирах фігурантів . 

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, флеш-накопичувачі  та чорнові записи, у  яких містяться відомості про причетність цих осіб до земельної оборудки. 

Наразі фігурантам  повідомлено про підозру  за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмисникам  загрожує покарання у виглідя позбавлення волі   на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що затримано фермера, який тримав у заручниках свого робітника (ВІДЕО).



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: