АГРОРЕГІОНИ

На Чернігівщині відновив роботу крохмальний завод

20.04.2022 10:00
Крахмал.

У місті Седнів на Чернігівщині відновив роботу крохмальний завод ТОВ «Левона».  Про це повідомляє Українська асоціація виробників картоплі, передає Укрінформ, пише agronews.ua.

“Крохмальний завод ТОВ «Левона», що в місті Седнів на Чернігівщині, відновив свою роботу”, – йдеться в повідомленні.

Директор підприємства Василь Левицький зазначив, що виробничі потужності крохмального заводу поновити було складно, але цілком реально. Значно більше постраждала техніка для агрономічного підрозділу підприємства, що здавна спеціалізується на вирощуванні картоплі як для продовольчих потреб, так і для переробки на крохмаль і картопляні пластівці (пюре).

За словами Левицького, потужність крохмальної лінії заводу становить 2,5 тис. т. готового продукту, а лінії з виробництва картопляних пластівців – 800 т/рік. При внутрішній потребі України в 6,5 тис. т. картопляних пластівців підприємство самотужки не впорається із забезпеченням держави в такому корисному та економічно привабливому продукті.

Зараз ТОВ «Левона» вивчає можливість релокації в Західні області, куди зміститься сировинна база.

ТОВ «Левона» – єдине в Україні підприємство, що крім виробництва картопляного крохмалю має ще й лінію з виготовлення сухого картопляного пюре, а також пюре бобових культур (гороха, нута, сочевиці). Саме їх виробництвом зараз зайнято підприємство. В останні роки попит на пюре бобових культур постійно зростав із урахуванням росту числа прихильників здорового харчування.

Седнів був захоплений російськими загарбниками в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну. Вони знущалися над підприємством, облаштувавши його для утилізаційних потреб.

Читайте також: У Ніжинському районі на міні підірвався трактор.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: