НОВИНИ

На Чернігівщині відкрилася перша ліцензована виноробня

06.10.2021 13:56
unnamed-1280x720

Колишню будівлю рибгоспу в селі Жавинка, що під Черніговом, Борис Слабошевський перетворив на своєрідний замок з винним погребом, виробничим приміщенням та дегустаційною залою. Про це повідомляє golos.com.ua, пише  agronews.ua.

Тут відкрилася крафтова, тобто домашня виноробня — підприємство «Виноман». Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації, це перша ліцензована виноробня на півночі України.

Власник винарні Борис Слабошевський створює крафтові вина — Шардоне, Мерло, Піно Розе, які вже отримали нагороди на фестивалі Odessa Wine Week. Він висадив у Жавинці 75 соток різноманітних сортів винного винограду, планує збільшити насадження до 1 га.

Крім того, вирощує виноград в Одеській області. З винограду планує виробити майже 5,5 тисячі літрів продукції, яку реалізує в ресторанах Києва.

Також він готовий приймати туристів, маючи для цього гарну терасу над затокою Десни та добірні вина, що ними можна поласувати, споглядаючи красивий ландшафт. Зможуть гості й ознайомитись з його фруктовим садом та виноградником.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: